Panierowane pieczarki smażone

 


 

Sposób na wykorzystanie dużych pieczarek🤤

✅ Osobna przekąska, lub danie na kolacje.

Składniki, to tylko:
▪️kilka pieczarek - dużych
▪️4 łyżki bułki tartej
▪️1 jajko L + kilka łyżek mleka
▪️3 łyżki mąki pszennej
▪️2 łyżki masła klarowanego
▪️pieprz, sól

1️⃣Pieczarki umyj, przekrój na pół i osusz.
2️⃣Przypraw solą i pieprzem.
3️⃣Jajko roztrzep z odrobiną mleka.
4️⃣Pieczarki zamocz w mące, następnie w jajku i obtocz w bułce tartej.
5️⃣Rozgrzej patelnię i dodaj masło klarowane.
6️⃣Usmaż pieczarki na rozgrzanym maśle klarowanym na średnim ogniu do zarumienienia.
7️⃣Wyłóż na papierowy ręcznik, aby pozbyć się nadmiaru tłuszczu.

🫶🏻 Napisz w komentarzu czym różni się ten przepis od Twojego!

#pieczarki #przepis #ciepłeprzekąski #grzyby

Jak wykorzystać pieczarki? | Przepis na pieczarki | Pieczarki | Co zrobić z pieczarek ?

Komentarze

Copyright © aganakuchni